Nega kose, Opadanje kose

Opadanje kose u proleće

Stiže nam proleće i samim tim prolećno opadanje kose, vreme kada nam kosa opada više nego što je to uobičajeno. Sezonski gubitak kose u proleće je potpuno prirodan proces koji se ne može sprečiti, ali kosu treba negovati. Isto je i sa ljudima kao i sa životinjama, koje dlaku menjaju dva puta godišnje i tako se prilagođavaju okruženju.

Zimi, posebno u rano proleće, u organizmu s enakupljaju toksini i štetne materije kao rezultat loše ishrane (nnedovoljno unošenje i manjak vitamina i minerala) i smanjene fizičke aktivnosti. Sve to zajedno sa prirodnim procesom obnavljanja tela dovodi do aktivnijeg gubitka kose. U normalnim okolnostima, kosa bi trebalo da raste u isto kao što uvek raste, potpuno normalno, iste debljine i u istoj količini. Rast nove kose ovisi o psihofizičkom stanju pojedinca i stanju pilosebacealne jedinice vlasišta. Zatvoreni pilosebacealni ulazi, masnoća, perut, loša cirkulacija krvi, stres, nedostatak određenih vitamina i minerala razlozi su zašto kosa ne raste u istoj količini i debljini.

Da biste kosi obezbedili dovoljno hranljivih sastojaka, veoma je korisno u proleće dodati dodatke namenjene kosi, koži i noktima. Preporučujemo Chronologiste liniju za vašu kosu:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *