Nega kose, Oštećena kosa, Suva kosa

Kosa vam se mrsi

Zamršena kosa koja se često petlja i nije tako redak problem, stoga vas savetujemo kako da taj problem rešite.

Nedostatak vlage u kosi, prekomerna upotreba preparata, posebno onih koji vam ne odgovoraju, suv vazduh, visoke temperature, stres samo su neki od razloga zašto se kosa mrsi, isušuje i petlja.

Kako bi rešili ovaj problem predlažemo vam da probate sldeće:

1. Perite kosu toplom vodom, nikako vrućom

Vruća voda štetna je i za vlasište i kosu. Rezultat je višak sebuma od kojeg se pak smanjuje količina vlage.

 

2. Koristite peškir nakon pranja.

Nikako grubo sušenje kose. Omotajte ga oko kose i lagano uklonite suvišnu vodu. Bez trljanja! Ono može da ošteti vašu kosu.

 

3. Koristite balzam i hranjive maske Kérastase

Hranjive maske za kosu, neguju kosu i vlasište hranjivim sastojcima, pomažu u zadržavanju vlage i olakšavaju češljanje. Sve to jača vlasi, poboljšava njihov izgled, pojačava sjaj i čini ih svilenkastim. Koristite maske redovno, jednom ili dva puta nedeljno.

 

4. Ulja i zaštita od toplote

Ulje za kosu i zaštita od toplote idealni su proizvodi za borbu protiv preteranog korištenja fena i ostalih sredstava koji stilizuju kosu pomoću visokih temperatura. Čak i u slučajevima kada je vlasište masno, nemojte zanemariti ove proizvode. Ulje tada nanesite isključivo po vrhovima. U drugim slučajevima je bolje naneti sredstva ravnomerno od sredine do samih vrhova.

 

5. Zamenite češalj

Da biste sprečili zapetljanost i zamršenost kose, odaberite češalj izrađen od prirodnih materijala. Drveni češljevi, četke s prirodnim čekinjama savršeno uklanjaju statički elektricitet i pomažu vašoj kosi da ostane glatka.

Svakako vam predlažemo i liniju Discipline za neposlušnu kosu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *