Nega kose, Oštećena kosa

Izbegnite opadanje kose

Neka opadanje kose bude bez stresa uz ove savete tokom cele godine. Kako da Vaša kosa ostane bogata, sjajna i zdrava.

Opadanje kose dešava se tokom cele godine, imamo zdravo opadanje, ali imamo i prekomerno opadanje što svakako nije dobro, naročito upadljivo tokom jeseni i proleća. Normalno je da tokom dana opadne od 50 do 100 vlasi kose, ali u određenim periodima godine ovaj broj se uveća! Ne brinite: ovo odstupanje je prirodan proces koji obično traje 4 do 6 nedelja.

Tokom jeseni ako primetite da kosa polako počinje da vam opada krajem leta, vreme je za Scalp Care preparate da negu svoje kose pojačate sa tretmanom protiv opadanja kose. Što pre počnete, pre ćete primetiti razliku.

Zimi treba da se pozabavite kožom glave. Tokom zime nivo atmosferske vlažnosti pada, a to često dovodi do isušivanja kože glave kod većine muškaraca i žena. Posebno kovrdžava kosa će najviše trpeti zato što ovaj tip kose drastično reaguje na promene klimatskih uslova.

Na proleće ponovo ulazimo u period najvećeg opadanja kose. Mnogi ljudi tokom proleća uzimaju dodatke ishrani radi podizanja imuniteta, pa razmislite o nekom dodatku ishrani koji je obogaćen aminokiselinama, osnovi keratina koji čini dlaku. dani postaju sve duži i duži, pa je vašoj kosi potrebna zaštita jer na svetlosti proizvodnja malatonina smanjuje, a on je presudan za zdravu folukulu.

I konačno na leto budite pozitivni i spremite se za uživanje na suncu. Neki kažu da opadanje kose tokom leta našem telu omogućava da se bolje rashladi. Intenzivni sunčevi zraci mogu da oštete ne samo kožu, već mogu da iziritiraju i kožu glave i isuše dlaku. Nemojte svoju kosu previše izlagati suncu i setite se da je dodatno zaštite i negujete.

Preporučujemo Scalp Care liniju proizvoda: