Nega kose, Oštećena kosa

Pravilna nega kose

Kosa je oduvek nesto što krasi svaku ženu, najlepši ukras, i zato nega kose zaslužuje posebno mesto. Najbolji preparati za kosu vam mogu pomoći da vaša duga kosa uvek izgleda zdravo, bez ispucalih krajeva, zato vam preporučujemo Kérastase linije za kosu.

Ono što je takođe izuzetno važno, jeste da, pored toga što su se u vašem kupatilu našli najbolji preparati za kosu, ona mora redovno da se skraćuje kako bi se uklonili ispucali krajevi, ako je farbate da je tretirate kvalitetnijim farbama i da je redovno češljate. Zato treba redovno da posećujete frizerski salon, kako bi nega bila maksimalna i kako bi uvek dobili pravi savet od stručnjaka.

Danas sve što vam je potrebno možete pronaći online kod nas u prodavnici. Kozmetika za kosu vam je takođe dostupna 24h iu nedelji, bez lutanja po prodavnicama i iščitavanja deklaracija na proizvodima.

Pranje kose počinjete tako što je potpuno pokvasite, prođete prstima kroz kosu kako biste se uverili da je voda doprla skroz do kože glave, a onda nanesete na dlan količinu šampona koja vam je potrebna za pranje, protrljate šampon kroz dlanove i tek onda krenite sa šamponiranjem. Nikada nemojte da nanosite šampon direktno, i obavezno je perite mlakom vodom, nikako hladnom ili vrelom, jer ona pomaže da se sastojci šampona bolje absorbuju i na taj način budu efektivniji.

Pravilna nega kose podrazumeva da kosu prilikom pranje ne smete da gnječite i tresete već nežno masirate teme i laganim pokretima raspoređujete šampon od temena ka krajevima kose.

Kada ste oprali kosu, neophodno je da koristite balzam ili masku za kosu da biste nahranili kosu i zaštitili je od spoljašnjih uticaja. Balzam ili masku koristite tako što ste kosu prethodno temeljno isprali od šampona i nežno je iscedili, zatim kao i šampon protrljajte kroz dlanove pa počnite sa nanošenjem. Balzam nikada nemojte da nanosite na teme glave, jer to može dovesti do mašćenja ili iritacije.

Pravilna nega kose iziskuje pre svega redovno skraćivanje krajeva, i korišćenje kvalitetnih četki prilikom feniranja. Neka vaša kosa uvek bude održavana maksimalno, neka vas krasi svaki dan.