Nega kose, Zastita kose od hlora i morske vode

Nega bojene kose leti

Sunce je neprijatelj bojenih vlasi kose, jer može da promeni boju vaše kose, a vaša kosa je podložnija oštećenjima  koja leti vrebaju sa svih strana. Nega bojene kose mora da se radi tokom cele godine, ali tokom leta tretmane morate da pojačate.

Nega bojene kose obuhvata, upotrebu preparata namenjenih za regeneraciju vlasi i očuvanje boje. Ali zavisno od boje nega je drugačija.

Ako ste plavuša, morate voditi računa jer je vaša kosa jako osetljiva i pod uticajem hlora u bazenu može da dobije zeleni odsjaj. Vodite računa posle kupanja u bazenu, a i pre. Mi Vam preporučujemo Reflection liniju.

Problem sa smeđom i tamnijom kosom jeste u tome što na suncu gubi sjaj, a ukoliko imate prirodnog crvenog pigmenta u dlaci, pod uticajem morske vode on dolazi do izražaja i vlasi dobijaju crvenkastu boju. Morate nakon kupanja u moru da operete kosu.

Nega kose je jako bitna tokom cele godine, kako morska voda i hlor iz bazena ne bi imali tolikog uticaja na vašu kosu. jako je bitno da vaša kosa ostane kakva jeste uz trajnu negu kose.