Nega kose, Zastita kose od sunca

Sunce, o ne moja kosa?

Stize leto, sunce ima sve veće i veće UV zračenje. Vaša kosa je prva na meti sunca.  Svi samo pričamo o zaštiti kože od sunca, ali da li je to važno i za kosu?

Jeste, možda i više nego koži. treba je zaštiti od UV zračenja. Kosa na suncu neće da izgori, ali vetar, voda, hlor mogu da utiču na nju. Najviše utiče na krajeve, koji počinju da izgledaju kao slama, rasušeno.

Savet je da izbegavate da budete dugo na suncu ako to nije potrebno, pogotovo kada je zračenje najintenzivnije. Zaštitite kosu nekom žežeirom, maramom, to je sve dobra zaštita, ali svakako morate koristiti nešto od preparata za zaštitu kose. Ti preparati hidriraju vašu kosu, štite kosu od UVA i UVB zračenja, štite kosu od bledjenja boje.

Nakon dana provedenog na plaži, treba da pružite dodatnu negu svojoj kosi. Šamponi, kreme posle sunčanja sadrže blage sastojke koji hidriraju dodatno vašu kosu, kao i prirodna ulja koju vašu kosu čine svilenkastom i blistavom. Ovi preparati sadrže sve što je potrebno kako bi nahranili vašu kosu, proteine, vitamine, antioksidante i filtere koji štite vašu kosu od isušivanja i bledjenja.

Vi se potrudite maksimalno da kroz ishranu unosite što više antioksidanata, a sve ostalo će maksimalno odraditi preparati.

Dolaze odmori, a mi Vam preporučujemo Soleil liniju od Kérastase-a.