Nega kose, Oštećena kosa, Suva kosa

Tipovi kose, nega

Koji je vaš tip kose? Zašto treba to da znate i o čemu treba da vodite računa? To je svakako bitno jer treba prema tipu kose da organizujete i odgovarajuću negu.

Da li je masna, suva ili normalna? Nega msane kosu se mnogo razlikuje od nege suve kose ili normalne. Svaki problem sa kosom može da se reši, to je bitno da znate.

Sve utiče na vašu kosu, zavisno od toga da li je bojite ili peglate, ili možda svakodnevno sušite fenom, od nivoa oštećenja zavisiće i dužina samog oporavka.

Do mašćenja kose dolazi zbog prekomerne proizvodnje sebuma, a u najgorem slučaju lojne žlezde začepljuju koren dlake i mogu uzrokovati prekomerni gubitak kose i pojavu peruti na koži glave. Faktori rizika prekomerne proizvodnje sebuma su nasledni faktor, nezdrava ishrana, lekovi ili neadekvatna nega kose.

Mi vam za negu masne kose preporučujemo Kérastase Spécifique liniju.

Faktori koji još utiču na pojačanu proizvodnju sebuma mogu da budu klimatski, zavisno od godišnjeg doba.

Masna kosa iritira kožu glave i čini je posebno osetljivom. Trebalo bi da izbegavate izlaganje i pranje kose vrućom vodom i prekomernu upotrebu fena za kosu.

Što se tiče nege normalne kose, nju treba pravilno negovati i održavati je uvek svežom. Normalna kosa je kosa sa zdravom količinom sjaja, Obično je mekana na dodir i lako je stilizovati takvu kosu.

Bez konzistentne nege, kao i praćenja dobrih navika i normalna kosa može doživeti oštećenja i vidljive promene kao što su na primer gubitak kose i sl.

Ukoliko želite zdravu i jaku dugu kosu preporučujemo vam Kérastase Extentioniste liniju.

I poslednji treći tip kose je suva, previše suva kosa. Nega suvog tipa kose je često prezahtevna, ponekad frustrirajuća. Suvoj kosi nedostaje vlaga, i može biti krhka, oštra, gruba i ispucalih krajeva.

Treba kosu hidrirati, jer tako suva ne može da se oblikuje, mlitava je, a vrlo često je prisutan i nedostatak volumena.

Za suvi tip preporučujemo Nutritive liniju od Kérastase-a.