Nega kose, Nega kose protiv peruti

Kosa puna peruti

Kosa koja je puna ljuspica peruti, zabrinjava vas? Nije lepo videti, ali nije ni strašno može da se reši. Ne treba da se stidite zato šro imate perut. Skoro 50% ljudske populacije pati od ovog problema, konstantno ili povremeno.

Stvaranje peruti je potpuno normalan i zdrav proces, to je odumiranje starih ćelija nakon životnog ciklusa i tu se stvaraju nove ćelije. Pranje je često lek, rešava problem starih ćelija. Uzrok je najčešće suva koža glave i često se stvaraju rožaste ćelije koje otpadaju, zapravo koža se ljušti i sve to završava najčešće u kosi.

Kako se osloboditi peruti?

Pokušajte što manje da iritirate kožu na glavi, a to se često dešava ako baš vružom vodom perete kosu, zatim izbegavajte bojenje kose ako primetite perut, ako imate suvu i oštećenu kosu treba da je podvrgnete tretmanu. Često okidač može da bude stres i nepravilna ishrana.

Predstavljamo vam SPÉCIFIQUE liniju od Kérastase-a. Ona neguje vašu kosu i štiti je od stvaranja peruti i neguje vaše masno ili osetljivo teme glave.

Specifique kupka protiv peruti je namenjena za masnu ili suvu kosu sklonu peruti. Nežno uklanja nečistoće sa skalpa i sprečava vraćanje vidljive peruti do 8 nedelja.

Specifique Dermo-Calm Rich kupka kremaste teksture za suvu kosu i osetljiv skalp. Formula sa hidratantnim svojstvima umiruje i hidrira. Suvu kosu ostavlja mekanom i laganom na dodir. Vlasi su nahranjene. Umiruje i štiti skalp.

Specifique ampule za skalp protiv peruti. Ovaj tretman vidljivo obnavlja skalp i umiruje osećaj svraba na skalpu uzrokovanog suvoćom. Formula obogaćena aktivnim sastojcima se lako nanosi na skalp i pruža sjajne rezultate, umanjuje pojavu vidljive peruti do 4 nedelje nakon prestanka upotrebe ampula.

Specifique intenzivne ampule za osetljiv skalp neguju skalp smanjujući neugodnosti poput svraba i iritacije. Umiruju, štite i hidriraju skalp. Oslobađaju skalp od osećaja napetosti, peckanja i svraba.

Sve ostale proizvode iz ove linije možete da pogledate na linku.