Nega istanjene kose, Nega kose

Proređena kosa, saveti

Važno je da posvetite nezi kose, dok god ne utvrdite da je uzrok slabe kose ozbiljnije prirode. Proređena kosa nije isto što i opadanje kose, ali često mogu biti zajednički faktori koji na to utiču. Hormonalne promene kod žena, stres, umor, loša ishrana, nasledni faktor, sve su to činioci koji mogu izazvati, kako proređivanje kose, tako i opadanje kose.

Ova pojava je izraženija kod žena u zrelijem dobu, one su izloženije slabljenu dlake i istanjivanju kose. Na taj način dolazi do proređivanja kose, a muškarci su podložniji formiranju linije kose na prednjem delu glave. Tečko je da će se tu situacija popraviti sama od sebe.

Borba sa ćelavošću ili sa naglim opadanjem kose je trajna, pa tako i borba sa problemom proređivanja kose nije nimalo laka, niti su rezultati lečenja brzo vidljivi., ali konstantnim tretmanima dolazi se do značajnog poboljšanja i vidljivih rezultata.

Pored tretmana preparatima za istanjenu kosu, važno je da usmerite ishranu na unos što više vitamina, posebno vitamina B koji je izuzetno vašan za stvaranje novih ćelija.

Jako je vašno da svi tretmani kose budu prirodni, da ne pravite frizure koje čupaju kosu, koje mogu još više da doprinesu proređivanju. Često treba koristiti češalj umesto četke. Sve su to saveti koje treba uzeti u obzir kako bi oporavak bio što efikasniji i bolji.

Naša preporuka su svakako DENSIFIQUE proizvodi, linija namenjena istanjenoj kosi od Kérastase-a.

Densifique kupka za svakodnevnu upotrebu je dizajnirana za kosu kojoj nedostaje gustoća. Formula obogaćena stemoksidinom osnažuje vlas kose, pruža teksturu kosi i daje efekat punoće. Kosa ima volumen i deluje punije.

Densifique nega dizajnirana je za negu tanke i oslabljene kose. Jedinstvena formula ojačava vlas kose i daje gustoću i punoću kosi. Kosa je negovana, ima veći volumen i deluje punije i gušće.

Densifique maska koja neguje grubu kosu kojoj nedostaje gustoća. Formula obogaćena stemoksidinom ojačava vlas kose i pruža joj teksturu. Kosa deluje gušće od korena do krajeva i ima veći volumen. Rezultat je mekana, negovana i punija vlas kose.

Densifique tretman za žene koje žele obnoviti gustinu svoje kose i imati prirodan izgled pune, guste kose. Formula kreirana za sve tipove kose (prirodnu, bojenu, tretiranu…). Može se koristiti i na osetljivom skalpu. Ovaj program pomaže u održavanju gustoće kose. Kosa je vidljivo gušća nakon 3 meseca*. Uz pomoć formule obogaćene aktivnim sastojcima kao što su Stemoxydine® i Yang Complex, 2 od 3 žene osećaju da im je kosa gušća**, dok 80% žena oseća da im je kosa jača**.

Densifique serum namenjen je kosi koja se proređuje i koja se izmenila godinama. Za žene i muškarce, za prirodnu i bojenu kosu. Napredna formula pomaže u obnovi vlasi kose i povećava gustoću. Kosa je sjajnija, mekša i puna volumena za lakše stilizovanje.

A za muškarce preporučujemo:

Densifique kupka za svakodnevnu upotrebu posebno dizajnirana za čišćenje vlasi koje gube gustinu. Formula obogaćena biotinom poboljšava gustinu kose. Kupka osnažuje vlas kose i pruža joj teksturu. Kosa izgleda zdravo i sjajno.

Densifique tretman za muškarce koji žele da obnove gustinu svoje kose i postignu prirodan izgled pune, guste kose. Ovaj program pomaže u održavanju gustoće kose, zahvaljujući formuli sa kombinacijom aktivnih sastojaka kao što su Stemoxydine® i Yang kompleks koji omogućava veću gustinu i punoću nakon samo mesec dana upotrebe. Tekstura formule se brzo upija, bez kapljanja. Kosa je jača, otpornija i sa dugotrajnim volumenom.
Nakon 3 meseca: doprinosi održavanju gustine kose sa preko 1700 novih vlasi*

Uz Kérastase proizvode za istanjenu kosu Vaša kosa će se oporaviti, postaće jača i razređenost kose će se svesti na minimum.